Katosta tulee osa sisustussuunnittelua

Skoog Architects - Gävle, Ruotsi

Katto on osa sisustussuunnittelua

Gävlen satamassa sijaitseva vanha tehdasrakennus oli paikallisen ruotsalaisen arkkitehtitoimiston valinta heidän uudeksi toimitilakseen. He valitsivat Parafon Stepin luomaan kodikasta tunnelmaa keskittyen hyvään akustiikkaan ja muotoiluun.

Projektin tiedot

Segmentti
Toimisto
Vuosi
2018
Maa
Ruotsi
Paikkakunta
Gävle
Arkkitehti
Skoog Architects
Tuotteet

Skoog Arkitekter-arkkitehtitoimisto perustettiin vuonna 1989. Yritys toimii Gävlessä ja keskittyy palvelemaan lähialueita, mutta he suorittavat toimeksiantoja myös muualla Ruotsissa. Heidän toimeksiantonsa pitävät sisällään asuin-, kauppa-, teollisuus, sisustus- ja muut projektit. Toimittuaan 20 vuotta kaupungin keskustan ulkopuolella 1900-luvun alussa rakennetussa talossa, yritys päätyi lopulta muuttamaan uudistettuun teollisuusrakennukseen ja heille paremmin sopiviin tiloihin vuoden 2017 lopussa/2018 alussa.

Sekoitus teollista minimalismia ja kodikkuutta

Uusien toimitilojen pinta-ala on noin 430m2 yhdessä kerroksessa. Skoog Arkitekter-toimistolle viiden metrin huonekorkeus oli tärkeä valintaperuste näiden tilojen valinnassa. He ovat hyödyntäneet kokonaan tilan, joka aiemmin toimi tehtaana. Suuren tilan sisälle on rakennettu pienempiä huoneita, jotta tila ei tunnu liian suurelta.

“Se on sekoitus teollista minimalismia, jossa rakenteet ja ruosteiset teräsrungot ovat näkyvillä sekä kodikasta tunnelmaa, joka on luotu materiaaleilla, valaistuksella ja huonekaluilla. Yksi keskeinen konsepti uusille tiloille oli vaihdella rakennusmateriaaleja ja teknisiä ratkaisuja.”

“Tästä on eniten hyötyä, koska nyt voimme näyttää asiakkaillemme pinta- ja suunnitteluideoita esimerkkinä tosielämän tilanteissa. Asentamalla Parafon Step for Gridsin suuren kokoushuoneemme kattoon, voimme esitellä tuotteen, joka tarjoaa innovatiivisen ratkaisun perinteisen alakattoratkaisun luomiseen.”

Katto, josta tulee osa sisustussuunnittelua

Bornstein Lyckeforsin arkkitehti Johan Olsson suosittelee mahdollisuutta tehdä katosta tärkeä osa sisutusta. Hän ei henkilökohtaisesti pidä siitä, että standardisoidut ratkaisut kahlitsevat häntä. “Haluan vapauden valita eri materiaalien, värien, muotojen ja jopa listajärjestelmien välillä ilman, että kulut karkaavat käsistä.”

Yhteistyön kautta Bornstein Lyckeforsilla oli mahdollisuus yhdistää muoto ja toiminta, kun he saivat idean Parafon Stepistä, akustisesta konseptista, jossa pääset valitsemaan sekä muotoilun että värin. Eri paksuuksien ja levykokojen yhdistelmät saavat aikaan dynaamisen ja uniikin akustisen alakaton.

Haluan vapauden valita eri materiaalien, värien, muotojen ja jopa listajärjestelmien välillä ilman, että kulut karkaavat käsistä.
Johan Olsson - Arkkitehti, Bornstein Lyckefors Architects

Suunniteltu alakattoihin

Andreas Lyckefors Bornstein Lyckeforsilta kertoo, että Parafon Step for Gridsin käsitteellinen työ perustuu samaan lähestymistapaan. Erona on se, että uusi tuote on suunniteltu alakattoihin. Tämä tekee siitä käytössä tarpeeksi monipuolisen useimpiin ympäristöihin.

“Meiltä on kauan puuttunut monipuolinen tuote, joka toimii saumattomasti tavallisten alakattojen kanssa yhdistäen hyvän akustiikan, hyvän palonkestävyyden ja tarjoten runsaan valikoiman suunnitteluvaihtoehtoja. Usein haluamme vain repiä katon alas. Mutta Step for Gridsin avulla meillä on mahdollisuus luoda jotain tavallisten asennusten, budjetin ja omien korkeiden odotuksiemme rajoissa.”

Silmiinpistävä ulkonäkö ja sopiva akustiikka

Johan Lingblom Takringen Akustikbyggenistä, yrityksestä joka teki asennuksen, kuvailee: “Sinua tervehtii vanha, laatikkomallinen, metallinen teollisuusrakennus, joka sijaitsee Inre Hamnenissa Gasklockornan venesataman ja Gävlen telakan vieressä. Mutta kun astut rakennukseen sisään, se aiheuttaa wow-efektin. Se on niin upea!”

Akustikbyggen käytti Parafon Step for Gridsiä arkkitehtitoimiston suurimman kokoushuoneen katossa. “Step-levyt ovat 18, 34 ja 50 millimetriä paksuja. Ne on asennettu kapeaan 15 mm listajärjestelmään. Tilassa yhtä monta eri levypaksuutta on sovitettu kattoon epäsäännölliseen malliin. Arkkitehtitoimiston valitsema väri on tumma, harmaanruskea, hieman kuin kaakao ja sekä paneelit että listajärjestelmä ovat molemmat samaa väriä. Se on todella henkeäsalpaavaa."

Do you need more information?

Find your local customer service expert or account manager.