Med FlyTour XD når taket till himlen

Flying Cinema Tour Of Helsinki - Helsinki, Finland

Inga fler akustiska problem på biografen

Biografens inredning är en integrerad del av besökarens upplevelse, och det är viktigt med bra akustik. Detta var fokusområdena för Flying Cinema Tour Of Helsinki eftersom de erbjuder 4D-bioupplevelser på sin virtuella biograf. Akustikplattor från vårt Buller-koncept monterades i biografen för att förstärka det atmosfäriska surroundljudet och resultatet var slående!

Projektinformation

Segment
Fritid
År
2016
Land
Finland
Stad
Helsinki
Arkitekt
Arkkitehdit-Q4
Products used

FlyTour XD eller Flying Cinema Tour Of Helsinki erbjuder 4D-bioupplevelser i Helsingfors och Finland på en virtuell biograf. De hisnande vackra virtuella bioupplevelserna tar dig runt Helsingfors och Finlands mest intressanta sevärdheter, utan att du behöver oroa dig för väder och avstånd.
Lokalerna på FlyTour XD som designats av Arkkitehdit-Q4 består av en bio och ett café och öppnades 2016.

Akustiska lösningar för biografer

Inredningen av en biograf är en integrerad del av besökarupplevelsen och bra akustik är avgörande för att filmen ska höras tydligt och kunna avnjutas av besökarna. Dessutom är bioljud tungt och du ville behålla det inne i biografen med liten överföring till rummen utanför.

”Vi är stolta över att Arkkitehdit-Q4 valde att arbeta med Parafon-akustiklösningar för en lokal och unik lösning, och vi är mycket nöjda med designen och ljudegenskaperna”, säger Markus Lønn, kontoansvarig på Parafon.

Parafon Buller dämpar ljudet på biografen

Akustiska Parafon Buller-undertaksskivor monterades i biografen för att förstärka det atmosfäriska surroundljudet som är en viktig del av FlyTour XD:s 4D-kundupplevelse. Biografen utrustades med svarta, ljudabsorberande Parafon® Buller-akustikplattor.

Iögonfallande caféinredning

Kundupplevelsen börjar på caféet i entrén. Här var det viktigt att skapa en iögonfallande upplevelse – även i taket. Caféets tak är uppbyggt i flera lager med de akustiska, ljuddämpande Parafon Step-undertaksskivorna. Markus Lønn förklarar: ”Parafon Step hör till de mest spännande nedpendlade undertaksskivorna på marknaden just nu. Syftet med detta nedpendlade undertak är att ge kunden större valfrihet. Du kan välja färg, storlek eller tjocklek på undertaksskivorna, men priset förblir detsamma.”

Behöver du hjälp av en expert?

Kontakta vår kundtjänst eller en av våra rådgivare.

Kontakta oss