Acoustic in open plan offices solved with baffles

Bank - Helsinki, Finland

Baffles solved acoustic in open plan office

En arbetsplats med öppet kontorslandskap ställer stora krav på akustiska produkter och deras montering, och i en bank spelar akustiken en viktig funktionell roll eftersom kunder och personal ofta diskuterar konfidentiella frågor. Dessutom är de flesta planlösningar på banker öppna för att signalera öppenhet och samarbete. Parafon Royal var det självklara valet för en bank med öppet kontorslandskap eftersom denna baffel har en exklusiv och elegant design och enastående akustisk prestanda.

Projektinformation

Segment
Kontor
Land
Finland
Stad
Helsinki
Products used

Akustiken spelar en viktig funktionell roll på en bank eftersom kunder och personal diskuterar konfidentiella frågor som kräver sekretess, och målet är att eliminera ljudöverföringen. Dessutom kan en bank vara en ganska stressig plats med massor av besökande kunder, medarbetare på väg till och från möten och telefonsamtal i en hektisk miljö. De flesta planlösningar på banker är öppna för att signalera öppenhet och samarbete.

Akustik i öppna kontorslandskap

Irriterande ljud är en utmaning på många arbetsplatser och kan leda till både sjukfrånvaro och minskad produktivitet. Forskare vid Danmarks tekniska universitet har till exempel visat att arbetsförmågan kan sjunka med 10–15 procent på grund av buller på kontoret. Och om du måste utföra komplexa uppgifter som komplicerade beräkningar ökar felfrekvensen med upp till 35 procent i bullriga miljöer.

En arbetsplats med öppet kontorslandskap ställer stora krav på de akustiska produkterna och deras montering. Designbyrån Arkkitehtisuunnittelu Oy var väl medvetna om detta och valde att använda Parafon® Royal-bafflar i arbetet att förbättra akustiken på en finsk bank.

Parafon Royal-bafflar var det självklara valet för en bank med öppet kontorslandskap
Mikko Kaloinen - Country Manager, Rockfon

Bafflar löser bullerproblemen

Generellt är bafflar akustiska plattor som hänger från undertaket och minskar mängden luftburna ljud. Mikko Kailonen, landschef på Parafon förklarar: ”Parafon Royal-bafflar är vertikalt hängande akustiska plattor av stenull där alla sidor och kanter är täckta med färgad fleece. Ljudabsorberande bafflar rekommenderas för utrymmen där det inte går att montera ett nedpendlat standardtak på grund av tekniska installationer eller hög takhöjd.”

Mikko fortsätter: ”Parafon Royal var det självklara valet för en bank med öppet kontorslandskap eftersom dessa bafflar har en exklusiv och elegant design och enastående akustisk prestanda.

Behöver du hjälp av en expert?

Kontakta vår kundtjänst eller en av våra rådgivare.

Kontakta oss