Skapa ett industriellt uttryck med undertaksskivor

Assar Industrial Innovation Arena - Skövde, Sverige

Skapa ett industriellt uttryck med undertaksskivor

Assar Industrial Innovation Arena i Skövde är en mötesplats för utbildning, innovation och forskning. I den stora hallen, som faktiskt är Volvos första tillverkningshall, fick PE:s arkitekter uppdraget att omvandla en tidigare industri till Assar Industrial Innovation Arena. Det akustiska Parafon Buller-undertaket monterades för att bevara och framhäva det industriella uttrycket.

Projektinformation

Segment
Kontor
År
2018
Land
Sverige
Stad
Skövde
Arkitekt
PE Architects
Products used

Assar Industrial Innovation Arena i Skövde är en mötesplats där utbildning, innovation och forskning kan ge nya lösningar för industrin och invigdes i mars 2018. Här inbjuds alla som arbetar inom tillverkningsindustri eller teknikföretag att inspireras av ny teknik, nya lösningar och forskning eller helt enkelt komma i kontakt med andra inom samma bransch.

Initiativtagare är Gothia Innovation AB, Högskolan i Skövde, IDC West Sweden AB, Volvo Car Corporation och Volvokoncernen, som nu får en gemensam fysisk plattform där de kan samverka med andra företag inom industrin. I den stora hallen, som faktiskt är Volvos första tillverkningshall fick PEs arkitekter i uppdrag att omvandla Volvo GTOs tidigare industrihall till Assar Industrial Innovation Arena.

Få ordning på akustiken

Parafon Buller är monterats i den store industrihall for at Industrikänslan bevarades och lyftes fram. Parafon Buller är en effektiv ljudabsorbent med klass A-absorption, som finns i många olika utföranden, tjocklekar, storlekar och färger. Här har arkitekten valt en grå i kulören betong.

Parafon Buller är enn gedigen klassiker med ett brett användningsområde i industriella miljöer eller där effektiv brandsäker ljudabsorption vill uppnås. Stenullens goda brandegenskaper - som gör att den håller sig formstabil även i mycket höga temperaturer - och klimategenskaper jämte ljudabsoptionen gör den extra lämplig för hårda miljöer som industrilokaler, lager, idrottsanläggningar, parkeringsgarage och likn.

Grå Parafon Step i entrén

I entrén har den innovativa produkten Parafon Step monterats. Parafon Step är ett akustikkoncept där kunden själv kan bestämma design och färg. En kombination av olika tjocklekar och format gör att man får ett dynamiskt och unikt akustikundertak. I det här fallet har arkitekten valt skivor i formatet 300x600 mm och tjocklekarna 18, 25 och 40 mm i kulören NCS S 5502-B.

Behöver du hjälp av en expert?

Kontakta vår kundtjänst eller en av våra rådgivare.

Kontakta oss